De prijs van 20.000 euro die de Heilige Boontjes heeft gewonnen, gaat hoogstwaarschijnlijk naar een branderij in de gevangenis. De gesprekken met de bajes in Krimpen aan den IJssel zijn volgens de Heilige Boontjes de ideale locatie.

Heilige Boontjes is een Rotterdamse koffiebar, waar jonge ex-gevangenen werken. Het project won pas geleden de Hein Roethofprijs, die elk jaar gaat naar een initiatief om criminaliteit te voorkomen.

Met het project in de Krimpense gevangenis kunnen gevangenen tot 27 jaar al bij de dagbesteding kennismaken Heilige Boontjes. Indien er een klik is , kunnen zij na hun straf instromen bij de vestigingen op het Burgemeester Meineszplein of het Eendrachtsplein in Rotterdam. Een gedeelte van deze geldprijs gaat mogelijk ook naar een restaurant op de laatste plek.

 

Deel dit artikel