SCC Napoli mag woensdag 6 december maximaal 1200 supporters meenemen naar de Champions League-wedstrijd tegen Feyenoord in de Rotterdamse Kuip. Echter waren Feyenoordfans  eerder dit jaar niet welkom in Napels voor de uitwedstrijd.

Het besluit om de 1.200 supporters toe te laten is genomen door burgemeester Aboutaleb. Normaliter moet de stadionclub bij Europese duels op basis van internationale reglementen 5 procent van de stadioncapaciteit beschikbaar stellen aan een bezoekende club, wat gelijk is aan op ongeveer 2.400 plaatsen.

De Italiaanse politie verbood in september de verkoop van kaartjes voor het duel tegen Napoli, omdat het risico op rellen te groot zou zijn. Dit omdat in 2015 Feyenoordfans in Rome de wereldberoemde beroemde Romeinse arcacciafontein vernielden. Echter zijn de Rotterdammers na vier wedstrijden in de Champions League nog altijd puntloos en daarmee uitgeschakeld voor een vervolg in de Champions League.

Deel dit artikel