Vuurwerkoverlast kan vanaf nu ook worden gemeld op de BuitenBeterApp. Op die manier kan de stad beter in kaart brengen waar de overlast zich voordoet én sneller daartegen optreden, zegt wethouder Joost Eerdmans (Leefbaar, veiligheid).

,,Steeds vroeger in het jaar horen we vuurwerk knallen op de straten’’, zegt Eerdmans tegen het AD. ,,Daarom vragen wij mensen direct melding te doen via de app. Dat kan ook op telefoonnummer 14010. Stadsbeheer kan zo surveilleren en optreden op plekken waar veel overlast voorkomt.’’

Net als vorig jaar zijn er in Ommoord knalsensoren geïnstalleerd. ,,Het gebruik van knalsensoren in combinatie met het op pad sturen van handhavers heeft vorig jaar geleid tot minder vuurwerkoverlast’’, luidt de uitleg. ,,Daarom wordt dit vuurwerkdetectiesysteem ook dit jaar weer gebruikt. Het systeem is tot 2 januari actief.’’

Vorig jaar waren er zeven aanhoudingen en is er 39 keer gewaarschuwd. Het gaat daarbij om jongeren én ouderen. Ook kan deze app worden gebruikt om vernielingen door te geven tijdens de jaarwisseling.

Deel dit artikel