Brownies & Downies gevestigd aan de Nieuwe Binnenweg in Rotterdam moet sluiten op korte termijn. Dat is besloten door de initiatiefnemers van het café waar mensen werken met het syndroom van Down.

Brownies & downieS Rotterdam is nog geen negen maanden open. Ouders van werknemers kregen onlangs het slechte bericht van eigenaren Eric Tournier en Tim Stoevelaar.  Het resultaat bij het begin was geweldig, maar de straat waar Brownies aan ligt is maanden afgesloten geweest. En dat is niet bepaald bevoordelijk voor een bedrijf dat net opgestart is.

Sommige ouders zijn acties gestart en roepen onder andere oud-voetballer Dirk Kuyt is op om te helpen. Een aantal weken geleden was Kuyt nog op bezoek bij Brownies & Downies. Er is toch een manier mogelijk waardoor Brownies een doorstart kan maken?

Brownies & downieS is opgericht in 2010 in Veghel en heeft zaken in o.a. Brabant, Gelderland, Limburg en Zuid-Holland en over de grens in Kaapstad in Zuid-Afrika. En sinda afgelopen jaar ook in België. In de regio zit Brownies & DownieS ook nog eens in Spijkenisse. In Bleiswijk zijn er plannen om een vestiging te openen.

Foto: Hotterdan