Tijdens Nieuwjaarsnacht heeft de Politie Rotterdam negentig mensen opgepakt in de regio Rijnmond. Vijftig van hen werden in Rotterdam direct in de boeien geslagen, zei burgemeester Ahmed Aboutaleb maandagochtend tegenover RTV Rijnmond.

Waarvoor de aanhoudingen zijn verricht is nog niet helemaal duidelijk. Wat wel bekend is is dat vijf mensen in Rotterdam-Noord zijn opgepakt, omdat ze vuurwerk hadden gegooidt naar ingehuurde beveiligers.

‘Niet door de beugel’

Toch noemde burgemeester Aboutaleb noemde de jaarwisseling relatief rustig, “maar hij kan niet zeggen dat er niets is gebeurd”. De burgemeester bedoelde hiermee onder meer de brand die woedde in een buurthuis in de Rollostraat in Charlois en een oplaadapparaat van de RET dat is opgeblazen.”Hoe groot de schade is nog niet bekend, maar dit moeten we sowieso nooit accepteren”, aldus Aboutaleb.

Foto: Politie.nl

Deel dit artikel