De eerste nachtmetro’s in de Rotterdamse regio Rijnmond viel eigenlijk wat tegen. Het aantal reizigers viel de RET het afgelopen weekeinde een beetje tegen. ,,Dat mogen er wel meer zijn’’, zegt een woordvoerder tegenover het AD.

Hoeveel reizigers de RET precies heeft vervoerd dit weekeinde is niet helemaal duidelijk. Eerder zei het bedrijf te verwachten dat het per weekend ruim 1000 extra reizigers kon vervoeren. Maar dat aantal is schijnbaar nog niet gehaald. ,,Dat zal ook te maken hebben met het feit dat het nieuw is en nog niet bekend’’, denkt de woordvoerder.

De metro’s van de RET rijden proefsgewijs een jaar lang in de weekenden een uur langer, zodat bewoners uit de regio  Rijnmond na een gezellig avondje uit met de metro naar huis kunnen. De proef is een initiatief van meerdere gemeenten in de Rotterdamse regio . Voornamelijk op de vrijdag- en zaterdagavond zitten de laatste metro’s voller dan op doordeweekse avonden.

Deel dit artikel