Feyenoord heeft de Marketing Award Rotterdam 2017 gewonnen. De club kreeg de prijs dinsdagavond uitgereikt in de Cruise Terminal. Deze won Feyenoord omdat de landskampioen op een geweldige en niet mis te verstane manier op de kaart zette.’

De Marketing Award wordt elk jaar uitgereikt aan mensen die een belangrijke bijdrage leveren aan het imago van Rotterdam. Voormalig aanvoerder Dirk Kuyt en directeur Jan de Jong kregen de award uitgereikt van de burgemeester van Rotterdam; Aboutaleb.

Over de voetballers van Feyenoord schrijft de jury: ” Wekenlang hielden ze Rotterdam in de ban. De spelers wisten ongekende emoties onder Rotterdammers los te maken. En zorgden er daarmee zelfs voor dat in het hele land mensen met Rotterdam meeleefden.”

Volgens de jury stond het team van Feyenoord ook symbool voor de kracht van Rotterdam: nooit opgeven, altijd weer herpakken en blijven knokken omdat je gelooft dat je het kan.

Aanstormend talent

Ook de prijs van de Marketing Award voor Aanstormend Talent kwam deze keer uit voetbalwereld. De gelukkige winnaar is Soufiane Touzani. De grondlegger van freestyle voetbal.”Soufiane is nog jong, maar nu al beroemd tot ver over de landsgrenzen”, aldus de jury.

“Hij zet zijn vele talenten in voor de goede zaak en doet dat op een manier die past bij het DNA van de stad. Hij is ondernemend, creëert kansen voor zichzelf en voor anderen. Via zijn online kanalen bereikt hij de wereld als een trotse Rotterdammer. Daarmee is hij een van de ambassadeurs waar we als stad trots op mogen zijn.”
De awards werden uitgereikt tijdens de Nieuwjaarsborrel in Rotterdam, die georganiseerd werd door Rotterdam Partners, in samenwerking met de gemeente Rotterdam en Rotterdam Festivals.

 Foto: Rotterdam Partners