Een 24-jarige Sidar D. uit Dordrecht heeft bekend dat hij in mei van het vorig jaar de Rotterdamse Parsa maboud, beter bekend als Parsa010, heeft vermoord. Het slachtoffer was op dat moment op visite aan de Paardenbloem in Rotterdam-Ommoord en was daar het barbecueën.

De man gaf aan dat het zelfverdediging was. Parsa zou hem al enige tijd hebben bedreigd.

D. is naar de Paardenbloem gegaan om het uit te praten met Parsa. Daar zou een van de vrienden van het slachtoffer een wapen hebben getrokken. Hierop pakte de Dordtenaar zijn vuurwapen en schoot Parsa dood.

De tweede verdachte houdt vol niets te maken te hebben met de schietpartij omdat hij in de auto zat. De rechter beslist later vanochtend of beide mannen in de cel blijven.

Eerder gaf de 24-jarige verdachte aan niets met de moord te maken te hebben.

Deel dit artikel