Rotterdam bereidt zich voor op de storm van donderdag. Weerman Ed Aldus van RTV Rijnmond verwacht windkracht 8 tot 10 met wind tot ruim 120 kilometer per uur. Het KNMI heeft sowieso code oranje afgekondigd voor de gehele ochtend.

In de Rotterdamse haven gaan dan ook veel bedrijven dicht. APM Terminals op de Tweede Maasvlakte sluit om 06:00 uur in de ochtend haar poorten. Rond 12:00 uur wordt het werk weer hervat wordt er verwacht.

Alle vluchten op Rotterdam The Hague Airport gaan tot dusverre door. Het weer wordt wel scherp in de gaten gehouden. Ook Het Val van de Rotterdamse brug De Hef is naar beneden gehaald voor de zekerheid.

Drukke ochtendspits

Er word voor een zeer drukke ochtendspits gewaarschuwd door Rijkswaterstaat. Bij de Van Brienenoordbrug, Haringvlietbrug en de Moerdijkbrug worden extra zware bergers klaargezet om vrachtwagens snel te bergen die gestrand zijn. Ook wordt er op sommige trajecten minder tot niet gereden van de NS. Houdt de website van NS en de RET in de gaten voor alle wijzigingen.

In Ridderkerk Bolnes, Schiedam en Vlaardingen liepen de kades vanmiddag al over. Dit gebeurd in deze periodes wel vaker. Met zulke soort stormen en hoogwater worden deze plaatsen vaker getroffen.

Foto: Midi010fotografie