Jongeren uit Rotterdam kunnen binnenkort via de webcam hun vragen stellen over seksueel overdraagbare ziektes. Zo hoeven zij niet meer langs een huisarts, maar kunnen ze hun vragen stellen aan medewerker van het GGD.

Dit moet voor jongeren de drempel verlagen om een soa te melden. Zo komen zij bijvoorbeeld geen bekenden tegen in de kliniek. Dit wekt een veilig en vertrouwd gevoel, en komen ouders of een huisarts hier ook niet achter.

Mocht uit het gesprek blijken dat er misschien een soa aanwezig is, wordt er een soa-pakket toegestuurd. Zij kunnen dan de test terug sturen en zullen daarop de uitslag krijgen en wat zij verder moeten doen.

Risicogroep

Ieder jaar meldden ongeveer 120.000 mensen zich bij een GGD vestiging met vragen over soa’s en seks. Nu hoopt de GGD met deze methode jongeren tussen de twaalf en zeventien jaar te helpen.
Vooral jongeren onder de 25 jaar zijn een risicogroep. Zij hebben veel verschillend contact.

Deel dit artikel