Veiligheidsregio Rotterdam-Rijnmond heeft het momenteel erg druk. De enorm sterke storm die momenteel over de regio Rijnmond raast zorgt voor veel meldingen van burgers.

,,Alleen 112 bellen als er acuut gevaar is voor mens en dier’’, zegt woordvoerder Jop Heinen tegenover het AD. ,,Bel anders de gemeente of kijk op Rijnmondveilig.nl wat je kunt doen bij stormschade.’’

Er zijn enorm veel meldingen binnen gekomen van de storm. ,,Omgewaaide bomen die op straat liggen, daken van woningen of bedrijven die loskomen of inmiddels zijn weggewaaid, in Rockanje is een boom omgevallen en heeft een gasleiding losgetrokken. Deze storm brengt heel veel incidenten met zich mee. We hebben zelfs eerste hulp verleend aan iemand die hier voor de deur was gevallen.’’

Er wordt geadviseerd om binnen te blijven. ,,Ga alleen naar buiten als het echt nodig is. Want het is gewoon gevaarlijk.’’

Foto: Desiree Mossies

Deel dit artikel