Aanstaande maandag kunnen we gaan dan eindelijk gaan zwemmen in het enige 50-meter zwembad van Rotterdam. De nieuwe naam voor dit gloednieuwe zwembad is ‘Zwemcentrum Rotterdam’ en is gevestigd in Charlois aan de Annie M.G. Schmidtlaan, naast het Winkelcentrum Zuidplein.

Er zijn veel mogelijkheden en activiteiten in het Zwemcentrum. Denk hierbij aan waterpolo, zwemlessen, groepslessen en lange- en kortebaan wedstrijden. Zwemcentrum Rotterdam heeft twee bassins; een 50-meter wedstrijdbad en een 25-meter doelgroepenbad. Deze zijn los van elkaar te gebruiken en gescheiden door een vaste tussenwand.

De beide zwembaden zijn ingericht met verschillende sferen. Het 50-meter bad met een sportief karakter, overzichtelijk en rustig. Het 25-meter bad krijgt een intieme sfeer, die een associatie oproept met de wereld van wellness en spa resorts. Met warme grijze tinten op de wanden en vloeren. Dat steekt mooi af tegen het heldere witte bassin. De kleedruimtes hebben weer gekleurde wanden. Uiteraard is er ook een horecagelegenheid.

 

Foto’s: gemeente Rotterdam

Deel dit artikel