Mogen we wel of geen alcohol drinken in het nieuwe Feyenoordstadion? Dit vraagt Leefbaar-raadslid Luuk Wilson  zich tegenover het college van b&w in Rotterdam.

Hij wil onder meer weten of er in de ‘businesseats’ van de toekomstige Kuip wordt uitgegaan van de verkoop van bier en andere alcoholische versnaperingen. ,,Is in de aan de gemeenteraad van Rotterdam voorgelegde plannen rekening gehouden met de verkoop voor, tijdens en na de wedstrijd?’’

Volgens hem is er nu in de Kuip een soort verschil gemaakt: het zakelijk gedeelte van de supporters kan wel een biertje drinken, en de rest van de supporters niet. Beetje krom, of niet?

Wilson constateert dat supporters nu ‘indrinken’ op Varkenoord en in cafés en voetbalclubs rondom de Kuip.,,Is het de ambitie van Feyenoord om de supporters die nu indrinken in de toekomst op te vangen in Feyenoord City?’’ Mocht dat niet zo zijn, dan vraagt hij zich af hoe Feyenoord dan wél denkt de bezoekers na de wedstrijd langer vast te houden. ,,Welke middelen worden hierbij ingezet?’’