Momenteel rijden er geen metro’s meer tussen Blaak en Delfshaven. Op last van de politie wordt op lijn B en C in beide richtingen niet gereden.

Volgens de politie is er vanavond een man bij metrostation Eendrachtsplein het spoor op gelopen. De RET heeft de stroom uitgeschakeld op het spoor tussen Blaak en Delfshaven.

De  RET waarschuwt reizigers rekening te houden met extra reistijd en zoveel mogelijk gebruik te maken van de tram 4,8 en 24. ,,We kregen de melding rond 22.30 uur, en sindsdien ligt het netwerk plat”, legt een woordvoerder van de RET uit. ,,We hebben er uiteraard wel eerst voor gezocht dat alle reizigers uit de metro’s die nog reden konden komen. Inmiddels vermoeden we dat de persoon vanaf Eendrachtsplein richting Blaak is gelopen. Het stuk vanaf Delfshaven hebben we al uitgekamd, en daar hebben we niemand gevonden. zeggen zij tegen het AD.”

De politie gaat uit van één man die aan de wandel is gegaan. Er wordt hard naar deze persoon gezocht door onder meer camerabeelden na te gaan. Hoe lang de stremming gaat duren is niet duidelijk. ,,Eerst moeten we hem vinden, maar het kan ook zijn dat hij niet meer op het spoor loopt…”

Deel dit artikel