Donderdagmiddag werd er bij het winkelcentrum Alexandrium pakketjes gestolen uit een DHL bus. Een 27-jarige man stond lekker op z’n dode akkertje te pakketjes over te gooien in zijn eigen kofferbak. Toch ging het niet helemaal zoals hij zelf gedacht had.

De 27 jarige Rotterdammer werd vastgelegd door een beveiligingscamera. Nadat de politie van de diefstal op de hoogte was gebracht werd door Albert Maas, wijkagent voor o.a. het winkelcentrum Alexandrium, direct een onderzoek ingesteld.

Het kenteken van de auto die bij de diefstal betrokken was werd direct in het ANPR-systeem gezet. Rond 20:00 uur diezelfde avond kreeg de Politie Haarlem een hit van dit voertuig op de A4 t.h.v. Hoofddorp. Een politieauto van de eenheid Noord-Holland raasde over de snelweg richting Rotterdam en wist deze ter hoogte van Den Haag te onderscheppen. In de auto troffen zij de verdachte. In de kofferbak vonden zijn nog slechts enkele van de gestolen pakketjes. Naast de deels teruggevonden buit vond de politie ook nog een grote hoeveelheid krasloten. De verdachte werd buiten heterdaad aangehouden en overgedragen aan de recherche in Capelle aan den IJssel.

De aangehouden verdachte is geen onbekende van de politie en is al vaker aangehouden voor diefstal. De verdachte zit vast en zal zich moeten verantwoorden voor de rechter.

Bron + Foto: Politie Rotterdam Oost