De allereerste Rotterdamse metro is zo goed als klaar voor de tentoonstelling ’50 jaar metro van de RET’. Prinses Beatrix en prins Claus maakten in 1968 hiermee het eerste ritje. Vrijwilligers zijn op dit moment hard bezig de laatste dingen aan het afronden.

,,Er zit tien jaar werk in”, vertelt metrokenner Joachim Kost. Samen met twee vrienden besloot hij de metro, die een plekje had gekregen in het trammuseum in Hillegersberg, een opknapbeurt te geven. ,,Mét het 50-jarig bestaan in ons achterhoofd, zegt hij tegenover het AD’‘.

In februari 1968 reed in Rotterdam de allereerste metro. Destijds reden er maar 71 exemplaren van. De RET gaat het voertuig inrichten met een tentoonstelling voor dit jubileum.

De metro gaat volgende week 9 februari naar een tijdelijk ‘pop-up museum’ bij station Blaak.

Deel dit artikel