Ronald Koeman tekent volgens De Telegraaf volgende week een contract voor vier jaar bij de KNVB. Dat betekent dat hij tot en met het WK 2022 in Qatar de keuzeheer van het Nederlands elftal zal zijn.

Volgens het dagblad is Koeman op dit moment de puntjes op de I aan het zetten als het gaat om zijn technische staf. De nieuwe bondscoach hoopt volgende week zijn volledige staf te kunnen presenteren in Zeist en heeft rollen voor Patrick Lodewijks en Kees van Wonderen in gedachten. Erwin Koeman, die bij Southampton en Everton als assistent van zijn broertje fungeerde, gaat geen functie krijgen. Hij wil graag weer als zelfstandig hoofdtrainer aan de slag.

De KNVB is van plan om het functioneren van Koeman voor of na het EK van 2020 te evalueren. Het uitdienen van zijn contract hangt sterk af van het behalen van het EK en de prestaties op dat toernooi.

Deel dit artikel