De Rotterdammer hoeft geen hondenbelasting meer te betalen. Dit als gevolg van de inzet van het VVD-raadslid Pascal Lansink-Bastemeijer. ‘Het is nu officieel,’ stelt het van blijdschap uitzinnige raadslid. ‘Geen hondenbelasting meer in Rotterdam! Donderdag is namelijk de gemeentelijke verordening aangepast. Dat houdt in dat verschillende regels binnen de gemeente zijn bijgesteld. En daarin is de hondenbelasting niet meer terug te vinden. 

De Rotterdamse VVD’er heeft er nooit een geheim van gemaakt een gloeiende hekel te hebben aan de hondenbelasting. Zo was Lansink-Bastemeijer drijvende kracht achter de succesvolle website www.stopdehondenbelasting.nl en diende hij de motie “Woef-belasting” in. Lansink-Bastemeijer: ‘In deze motie riep ik de wethouder op een einde te maken aan de hondenbelasting. Dit omdat de heffing niets meer dan een gemeentelijke melkkoe was. Het geld ging niet naar het opruimen van hondenpoep, maar naar de algemene middelen. Bovendien kostte het innen van de hondenbelasting bijna meer dan dat het opleverde.’

Hoewel Rotterdam twee jaar geleden nog de duurste hondenstad van Nederland was, is het tij inmiddels volledig gekeerd. Met dank aan Lansink-Bastemeijer. ‘Ik ben heel erg blij dat ik dit heb kunnen doen. Voor die 17 duizend hondenbezitters die Rotterdam telt, was deze belasting namelijk een behoorlijke smak geld. Echt heel veel geld. In 2017 waren Rotterdamse baasjes namelijk nog 102,20 euro kwijt voor de eerste hond en 161,80 euro voor elke volgende. Die bedragen behoren nu gelukkig tot het verleden.

Deel dit artikel