Eigenaar Klepièrre en de kraamhouders van de Markthal zijn overeengekomen hoe ze de muizenoverlast in de Markthal tegen gaan. Deze week gaan ze beginnen met een grote schoonmaakactie, die enkele dagen zal duren, zo is maandag afgesproken.

Vanaf vrijdag na sluitingstijd zal de bestrijding effectief van start gaan. Eerst brengen experts in kaart de muizen zich verscholen houden. De gaatjes en kiertjes waardoor de diertjes naar binnen kunnen glippen, worden dicht gemaakt. Om deze plekken te vinden, worden infrarood en camera’s ingezet.

Klepièrre wordt strenger in het naleven van de hygiëneregels. Vorige week heeft de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) waarschuwingen en 13 boetes uitgedeeld in de Markthal. Inspecteurs troffen her en der muizenkeutels en  verpakkingen aan waar op geknaagd was door de diertjes.

De Markthal gaat ook in gesprek met de gemeente Rotterdam voor de bestrijding van muizen en ratten rondom het voedselpaleis. Een naburig grasveld zou een ideale plek zijn om te nestelen.

Over twee tot drie weken hopen de ondernemers muisvrij te zijn.