Het Internationaal Film Festival Rotterdam (IFFR) kijkt terug op een geslaagde editie.

In de bioscoopzalen zaten opnieuw meer mensen dan bij voorgaande edities en die gaven de films ook een hoge waardering. Dat liet de organisatie van het festival zondag weten.

In totaal telde het festival 314.000 bezoeken tijdens de 46e editie. Vorig jaar bedroeg de eindstand 305.000 bezoeken, in 2015 302.000. Los van de stijgende lijn in het aantal toonde de festivalorganisatie zich trots over de tevredenheid van de bezoekers.

Zoals altijd kwamen honderden filmmakers op het festival af. Onder de prominente gasten was ook koning Willem-Alexander. Hij bezocht op de eerste vrijdag van het festival de wereldpremière van Double Play, van filmmaker Ernest Dickerson. De film is gebaseerd op het boek Dubbelspel van de Curaçaose schrijver Frank Martinus Arion.

Foto: Rotterdam.info

Deel dit artikel