De politie heeft twee verdachten in het onderzoek naar het overlijden Jip Jurg vrijgelaten na een vechtpartij op het Schouwburgplein. Het gaat om de 27- jarige man uit Schiedam en een 37- jarige man uit Den Haag. De twee mannen blijven verdachten in het onderzoek.

De hoofdverdachte, een 37-jarige Rotterdammer, zit nog steeds vast. De aanhouding van de man is maandag getoetst door de rechter-commissaris. Hij zit in volledige beperkingen. Dat betekent dat hij geen contacten met de buitenwereld kan onderhouden, alleen met zijn advocaat.

De 32-jarige Jip Jurg werd zondag 28 januari levenloos in zijn woning gevonden. Hij was twee dagen eerder, in de nacht van vrijdag op zaterdag, betrokken geweest bij een vechtpartij voor de Rotterdamse schouwburg. Sectie heeft uitgewezen dat hij aan inwendig letsel is overleden. Vorige week woensdag meldde de Schiedammer zich op het politiebureau en werd hij aangehouden. De twee andere verdachten meldden zich afgelopen vrijdag op het politiebureau en werden toen aangehouden.

Deel dit artikel