Het WTC Rotterdam organiseerde afgelopen zaterdag in samenwerking met Mike van Delft van Midi010fotografie een zogenaamde Instameet. Het World Trade Center Rotterdam ligt aan de Coolsingel en het Beursplein in het centrum van Rotterdam, pal naast de Koopgoot.

Danny Kristel van ‘Kom ie uit Rotterdam dan?’ was net als een aantal fotografen uitgenodigd om het op dak te kunnen van dit prachtige pand. Hier mochten zij 2,5 uur lang fotograferen, filmen, vloggen, maar vooral genieten van het uitzicht. En ‘teringhoog’ dat het was joh! Het eindresultaat, de foto’s en een vlog die je hier onder kunt vinden, is dan ook om je vingers bij af te likken.

Bij interesse van één van onderstaande foto’s voor bijvoorbeeld aan de muur, kan er contact worden opgenomen via info@komieuitrotterdamdan.nu . Wij brengen jou dan in contact met de juiste fotograaf.

Korte geschiedenis
Het Beursgebouw aan de Coolsingel werd tussen 1936 en 1940 gebouwd in de stijl van het Nieuwe Bouwen naar ontwerp van architect J.F.Staal. Rotterdam had in 1597 als eerste stad in Nederland een koopmansbeurs. De Beurs aan de Coolsingel was ter vervanging van de oude Koopmansbeurs van architect Van der Werff uit 1736 aan de Noordblaak die door ruimtegebrek te klein werd. In 1986-1987 is op ingenieuze wijze, door de hal van het oude beurscomplex heen, boven op het dak en evenwijdig aan de Coolsingel een ovaalvormige glazen zeegroene hoogbouw, het World Trade Centre, gerealiseerd. Het ontwerp van R. Van Erk, destijds verbonden aan het bureau Groosman & Partners.


Foto: Midi010fotografie


Foto: Marcel Moonen


Foto: Arjan de Vos


Foto: Aziz Benzebir


Foto: Roy Poots


Foto: Vincent Demmenie


Foto: Jaco Pattikawa


Foto: Peter van Haastrecht


Foto: Michael van Dam