Vandaag start de bouw van 73 eengezinswoningen rondom de historische plek van het Zuiderziekenhuis. Wethouder Simons (Stedelijke ontwikkeling en integratie) slaat de eerste paal. Eind 2017 jaar zijn al de eerste 36 huurwoningen opgeleverd.

In deze tweede en derde bouwfase worden 73 eengezinswoningen gebouwd. De verwachting is dat de nieuwe woningen in het derde kwartaal 2018 worden opgeleverd. De gehele ontwikkeling duurt tot 2020.

Rondom het oude ziekenhuiscomplex komen 131 ruime woningen met een tuin en acht beneden- en bovenwoningen (Bebo’s) aan de Groene Hilledijk. Het carré, het hart van het ZuideR, wordt verbouwd tot circa zestig appartementen en in de paviljoens van het voormalige ziekenhuis komen dertig stadswoningen.

Het Zuiderziekenhuis is alweer een tijd geleden verhuisd. En nu gaat deze historische plek het hart vormen van de nieuwe wijk Zuiderhof. Het wordt een mooie groen opgezette wijk waar het fijn wonen is. Zowel voor mensen die willen huren als voor mensen die een huis willen kopen. Alle woningen vallen onder de middel-dure prijsklasse en dat maakt het voor bewoners mogelijk om wooncarrière te maken in Rotterdam Zuid. Er is ook plek voor opleiding en werkgelegenheid, want in het Poortgebouw komt het Zuidergymnasium te zitten.

Klik hier voor meer info.

Foto: BoEi

Deel dit artikel