Woensdagochtend heeft de politie drie mannen aangehouden die betrokken zouden zijn bij het geweld en afpersing van Club BLU.
De drie mannen zijn aangehouden in hun woningen in Capelle aan den IJssel en zijn 20,22 en 23 jaar. De politie trof in één van de woningen een nepvuurwapen aan. Ook zijn er meerdere telefoons in beslag genomen.

Ondanks dat de eigenaar zelf niets aan de incidenten kan doen, heeft Aboutaleb besloten dat Club BLU drie maanden dicht moet. In december ging de club aan de Prins Alexanderlaan al twee weken dicht nadat een handgranaat tegen een deur werd gevonden, er een vuurwerkbom tegen het pand werd gegooid en de gevel besmeurd werd met teksten zoals ‘Oorlog’ en ‘War’. Ook werd met een automatisch vuurwapen op de deur van de club geschoten.

De rechter bepaalt volgende week of Club BLU weer open mag.

Foto: Google Streetview
Deel dit artikel