Agenten van politie district IJsselland en Maas & Rotte wisten afgelopen woensdag avond een mooie slag te slaan in de strijd tegen de handel in drugs. Drie Albanese mannen van 29, 34 en 38- jaar en zonder vaste of verblijfplaats werden daarbij aangehouden.

Tips over handel in verdovende middelen leidden agenten woensdagmiddag naar de Oostmaaslaan om een pand in de gaten te houden. En niet voor niets. Twee mannen kwamen naar buiten, zetten een aantal tassen in een gereedstaande auto en vertrokken. De beslissing van de agenten de auto te volgen bleek terecht. Niet alleen werd een stopteken op de Lusthofstraat genegeerd, ook ramden de verdachten de politieauto door hard achteruit te rijden.

Twéé waarschuwingsschoten en een korte achtervolging verder eindigde de vluchtpoging op de Oostzeedijk-Beneden ter hoogte van de Aegidiusstraat. De vluchtauto had in de vluchtpoging nog een andere auto aangereden, waardoor de schade om verder te rijden te groot was geworden. De achtervolging eindigde tegen een geparkeerde auto.

De bijrijder werd door middel van de benaderingstechniek gevaarlijke verdachten (BTGV) aangehouden. De bestuurder vluchtte te voet, maar kwam niet ver. Ook hij werd korte tijd later op aanwijzen van een getuige in de directe omgeving aangehouden. Tijdens de vluchtpoging probeerden de verdachten de drugs weg te gooien. Agenten vonden in de omgeving van de gecrashte auto enkele kilo’s vermoedelijk harddrugs die in beslag zijn genomen.

Onderzoek in en rond het voertuig leverde een nog grote hoeveelheid blokken met drugs op. Bij nawegen bleek dit een netto gewicht te hebben van 35 kilo. De indicatieve straatwaarde van deze drugs (heroïne) kan in zijn meest pure vorm tot boven de 1.000.000 euro oplopen.

Na de aanhouding zijn door het Team Parate Eenheid van de politie Rotterdam instappen gedaan in een twéétal woningen in Rotterdam. Daarbij zijn o.a. geld, drugs- en luxegoederen in beslag genomen.

De drugs zijn op donderdag direct ter vernietiging aangeboden. Agenten welke het transport van de drugs verzorgden zagen toe op een juiste vernietiging daarvan. Zij plaatse het eigenhandig in de verbrandingsoven.

De politie Rijnmond-Oost spreekt haar dank uit naar alle oplettende burgers en getuigen.

Bron&Foto’s: Politie