Wat begon als een kleinschalig Koninginnedagfeest voor 300 man is nu, tien jaar later, uitgegroeid tot één van de grootste Koningsdagfestivals van Rotterdam. Duizenden bezoekers uit heel Nederland komen op vrijdag 27 april naar Oranjebitter in het Euromastpark voor het mini ‘oranjeminded Lowlands’ van de stad. Voor dit jubileum worden allerlei feestelijkheden uit de kast getrokken: lekker eten, goede muziek en zelfs het Ri-Ra-Reuzenrad is weer terug van weggeweest! Zoals gebruikelijk is de line-up nog uiterst geheim, maar er wordt wel alvast verklapt dat er muziekstages zijn van DÂK (latin- en wereldmuziek), Confetticlub & Rotterdam Pride (Lollipop Stage), Yardbird (hiphop) en de Geheime Tuin ( Club K,  House).

Pre-borrel XXL vrijdag 2 maart 

Op vrijdag 2 maart organiseert Oranjebitter traditiegetrouw een pre-borrel op het plein bij stadscafé Bokaal aan de Nieuwemarkt. Dé plek waar het tien jaar geleden allemaal begon met een kleine groep Oranjebitterfans. De organisatie pakt het groots aan met een podium en optredens van DJ’s die door de jaren heen een belangrijke rol hebben gespeeld op het festival. Je haalt op de pre-borrel je kaartje, drinkt een gratis biertje en waant je weer even op de allereerste editie van het toen nog kleinschalige Oranjebitter.

Ouderwets gezellig

Het lukt de organisatie in 2008 om zonder subsidie een klein feestje te houden in de binnenstad van Rotterdam ter ere van de verjaardag van de Koningin. Dat smaakte naar meer! Tien jaar later is Oranjebitter uitgegroeid tot een ongekend groot festival waar duizenden bezoekers uit het hele land op af komen. Ondanks het toenemend aantal bezoekers is de sfeer nog steeds ouderwets gezellig: “Natuurlijk is onze line-up hartstikke belangrijk, maar vergeet het gevoel en de sfeer op het terrein ook zeker niet. Op Oranjebitter wordt het feest gemaakt door de trouwe bezoekers die we ieder jaar weer terug zien. Oudhollandse spelletjes, verschillende muziekpodia en lekker eten en drinken dragen hier natuurlijk aan bij!” aldus Jamil Sancha, mede-organisator Oranjebitter.

Ri-Ra-Reuzenrad weer van de partij

Oranjebitter vindt ook dit jaar weer plaats in het Euromastpark aan de magische Parklaan in Rotterdam. Het plaatselijk wereldberoemde Reuzenrad wordt speciaal voor dit jubileum uit de kast getrokken, zodat je met het gezellige Koningsdagfeestgedruis op de achtergrond, het mooiste uitzicht van Rotterdam bekijkt.

Overige informatie:
Datum & locatie                   | 27 april 2018, Euromastpark
Website                                 |  www.oranjebitter-rotterdam.nl

Deel dit artikel