Heroïne, cocaïne, een vuurwapen en zes aangehouden Albanezen, het resultaat van een doorzoeking in een auto en twee woningen aan de Lodewijk Pincoffsweg in Rotterdam-Feijenoord. De politie deed de zoekingen nadat ze een tip kregen over een verdachte auto op de Lodewijk Pincoffsweg.

Dinsdagochtend rond 11.00 uur kreeg de politie een tip over een verdacht voertuig op de Lodewijk Pincoffsweg. Er zouden bij de auto twee mannen zich verdacht ophouden. Toen de agenten poolshoogte kwamen nemen, waren de mannen weg, maar even later werd de auto opgehaald en de parkeergarage onder de flat ingereden.

Een auto met een Frans kenteken stopte daar bij de verdachte auto en er werden spullen overgeladen. De verdachte auto vertrok daarna en reed richting snelweg. Voordat hij daadwerkelijk de snelweg op kon gaan, zetten agenten de auto aan de kant. Bij controle stuitten zij op een verborgen ruimte waarin pakketjes drugs zaten. Het bleek te gaan om in totaal 6,5 kilo heroïne. De bestuurder, een 45-jarige  Albanees, werd aangehouden.

Na de vondst in de auto werd besloten ook de woning te controleren. Dat gebeurde ’s middags om half drie. In deze woning lagen een vuurwapen en nog meer verdovende middelen. In de woning waren een 21-jarige Albanese vrouw en twee Albanese mannen van 23 en 45 jaar aanwezig. Ook zij werden aangehouden. De mannen zouden betrokken zijn geweest bij het verplaatsen van de pakketjes tussen de twee auto’s.

Een buurtbewoner vertelde de aanwezige agenten dat er regelmatig mensen van deze woning naar een andere woning in dezelfde straat over en weer liepen. Ook daar werd meteen een doorzoeking gedaan. Hier vonden agenten ruim 700 gram cocaïne en een zak vol patronen. In deze woning werden twee Albanese mannen van 40 en  47 jaar aangehouden. Vrijdag zijn vier van de zes aangehouden personen voorgeleid aan de rechter-commissaris. Dat gaat om de mannen in en bij de auto’s en de bewoner van één van de panden. Overigens woonden er officieel geen mensen in de (huur)panden.

Bron&foto: politie