In 2016 en 2017 zijn meerdere grote verkeerscontroles per jaar gehouden in Rotterdam.

Tijdens deze controles werkten politiemensen samen met het Openbaar Ministerie, de Belastingdienst, douane, Koninklijke Marechaussee, RDW en de gemeente. Dat leverde inbeslagname van zeker 65 auto’s op, is bijna 150.000 euro aan openstaande belastingen en boetes geïnd en zijn meer dan 250 bekeuringen uitgedeeld voor overtredingen zoals niet handsfree bellen, rijden zonder rijbewijs, rijden met een te hoog alcoholpromillage of mankementen aan de auto zelf. In 2018 zijn wederom integrale verkeerscontroles gepland.

Wethouder Eerdmans (o.a. Veiligheid): ”Asociaal gedrag in het verkeer is een grote ergernis van veel Rotterdammers. Op bewonersavonden hoor ik vaak dat bewoners zich zorgen maken over de verkeersveiligheid in hun eigen buurt. Juist controleacties door de politie zijn een goed instrument om dat aan te pakken. En het werkt, daar zijn wij als college dan ook zeer tevreden over.”
Tijdens de grote verkeerscontroles wordt een dagdeel in een gebied gehandhaafd op zogenoemde veelplegerfeiten. Ook kunnen verkeersdeelnemers worden aangehouden voor andere strafbare feiten, zoals een openstaande gevangenisstraf, bezit van verdovende middelen en wapens.

Foto: screenshot Youtube

Deel dit artikel