Op zaterdag 17 maart wordt het sportcomplex Olympia aan de Buitendijk 100 in Rotterdam officieel geopend. Er is een feestelijk programma waarbij de wijde omgeving kan kennismaken met het nieuwe sportcomplex en het clubverzamelgebouw. Tijdens deze open dag zijn er verschillende clinics en spelactiviteiten voor jong en oud om op een leuke manier bekend te raken met sport. Gedurende de dag wordt er gehockeyd en gevoetbald door verschillende teams van HC Feijenoord en FC IJsselmonde, waarbij je van harte welkom bent om de teams aan te moedigen. Op het sportcomplex is ruimte voor allerlei sporten zoals voetbal, hockey, beachvolleybal, tennis, korfbal, en in de toekomst mogelijk meer.

Om 14.15 uur, voorafgaand aan de wedstrijden van heren 1 van HC Feijenoord en FC IJsselmonde, zal wethouder Adriaan Visser (Financiën, Organisatie, Haven, Binnenstad en Sport) het sportcomplex officieel openen op veld 1. Kom kijken naar een spectaculaire opening om vervolgens de heren 1 aan te moedigen!

Sportclinics (tussen 9.00 en 14.00 uur)
Op het sportcomplex Olympia zijn verschillende velden voor verschillende sporten. Maak op een laagdrempelige manier kennis met een sport door kosteloos een clinic te volgen!  Van 9.00 uur tot 14.00 uur zijn er al verschillende clinics te volgen op het gebied van atletiek (verspringen, sprinten/horden lopen, hoogspringen en kogelstoten), hockey, voetbal en beachvolleybal.

Sport en spel (tussen 10.30 en 16.30 uur)
Tussen 10.30 uur en 16.30 uur zijn er verschillende sport en spel activiteiten te doen op veld 2 naast de kantines. Wil je bijvoorbeeld weten hoe hard jij met hockey of voetbal kan scoren? Test dan de speedmeter en ga voor een nieuw record! Test je reflexen met het stokvangen of doe het behendigheidsparcour.

Foto: sportpark Olympia