De politie heeft het centrum van Rotterdam heeft 30.400 euro gevonden wat verstopt zat in het vak onder de bijrijdersstoel. De autobestuurder had geen aannemelijke verklaring voor het geld en mocht direct mee naar het bureau op verdenking van witwassen.

De controle gebeurde woensdagavond op het Mevlanaplein en de Zalmstraat. De politie selecteerde met ANPR-apparatuur, en motoragenten namen verkeersdeelnemers die opvallend rijgedrag vertoonden mee naar de controleplek. De douane, die ook meedeed aan de controle, vond een hoeveelheid sterke drank en onderzoekt of hier wel accijnzen voor zijn betaald. Verder schreven agenten bekeuringen uit voor verkeersovertredingen zoals bijvoorbeeld rijden zonder rijbewijs en niet handsfree bellen. Ook namen de agenten een auto in beslag omdat de bestuurder zijn openstaande boete niet kon betalen.

Een andere autobestuurder had nog een gevangenisstraf openstaan van 16 dagen en kon na de controle direct beginnen aan het uitzitten hiervan.

Deel dit artikel