Een groot deel van de Xenos-winkels in Nederland krijgt een andere naam en een ander assortiment. Winkelformule Casa neemt 110 Xenos-filialen over.

In Rotterdam zijn er vier vestigingen van Xenos. Het is al bekend dat de winkels aan de Hoogstraat en Rotterdam-Alexandrium opgaan in een andere formule. Ook krijgt het filiaal van Xenos in Hellevoetsluis een andere naam en een ander assortiment.

Casa bestaat nu nog niet in Nederland, maar heeft wel vestigingen in onder meer Frankrijk, België, Italië en Spanje. Het is een interieurzaak waar bijvoorbeeld meubels, huishoudtextiel en decoratieve producten te vinden zijn. De winkelformule heeft 500 vestigingen.

Xenos verdwijnt na de verkoop aan Casa niet helemaal. Er blijven nog circa 60 winkels van Xenos over in Nederland. Zo’n 1900 winkelmedewerkers gaan over naar Casa, de rest blijft in dienst van Xenos.

Foto: Wikipedia

Deel dit artikel