Met het ‘rapportcijfer’ 7,7 wordt de RET door de reiziger hetzelfde gewaardeerd als vorig jaar. Dit blijkt uit de resultaten van de OV-klantenbarometer, het jaarlijkse onderzoek naar de mening van reizigers in het OV in Nederland. De metro kreeg net als vorig jaar een 7,7 en ook de bus van de RET werd gewaardeerd met een 7,7. De tram werd dit jaar met een 7,8 gewaardeerd (afgerond een tiende lager dan het jaar ervoor).

Maurice Unck, algemeen directeur RET: ‘Reizigers, bedankt! Wat een mooie rapportcijfers! Ik ben trots op alle collega’s van de RET dat we de 7,7 hebben weten te behouden in een tijd waarin de stad dichtslibt, het reizigersaantal groeit maar onze middelen niet gelijkmatig toenemen. Dit cijfer is dan ook vooral te danken aan de inzet van al die RET’ers die zich iedere dag inzetten om onze reizigers veilig, comfortabel en goed geïnformeerd door de stad te vervoeren. Of ze nu werken aan de voertuigen, de infrastructuur of in contact staan met de klant, iedereen bij de RET draagt hier aan bij.”

Unck is tevreden, maar richt zich ook op de toekomst: “Reizigers in Rotterdam mogen goed openbaar vervoer van ons verwachten en we willen dat reizigers ons waarderen met een 8. Dat is ambitieus want we zien dat het vervoer in Rotterdam onder steeds grotere druk komt te staan, terwijl de investeringen in betere OV-verbindingen niet gelijkmatig meebewegen. Want alhoewel de metro opnieuw een 7,7 krijgt van onze reiziger en met name de goede informatievoorziening en de stiptheid zorgen voor een hoge waardering, zien we dat het vinden van een zitplaats en comfort dit jaar lager scoren. Dat klopt met ons eigen beeld, zo zit de E-lijn regelmatig bomvol en zien we de noodzaak voor nieuwe verbindingen toenemen.”

Foto: screenshot YouTube