Zaterdag 7 april tussen 12.00 en 16.00 uur is er een Grote Open Dag aan de Maeterlinckweg. Ook dit jaar hebben de Bouwspeeltuin, Stichting Kampwerk Terbregge, A.T.V. Lombardijen (volkstuinvereniging) en Kinderboerderij de Kooi zich verenigd om op deze dag alle inwoners uit Rotterdam-Lombardijen en de wijde omgeving de kans te geven om te ontdekken wat het mooie gebied aan de Maeterlinckweg te bieden heeft.

Het afgelopen jaar is er door vele vrijwilligers hard gewerkt om dit gebied te onderhouden en aantrekkelijk te maken voor kinderen uit Rotterdam en wijde omgeving. Maar ook de ouders en grootouders van de kinderen komen er graag vanwege de gezellige, avontuurlijke en natuurlijke uitstraling van de drie actieve organisaties. Vanaf 12.00 uur gaat er voor de kinderen een grote speurtocht van start waarmee ze spelenderwijs het hele gebied kunnen ontdekken. Er zijn voor deze speurtocht twee startpunten. Eén op de Bouwspeeltuin en het andere startpunt is op kinderboerderij de Kooi. Onderweg zijn er verschillende opdrachten en overal leuke activiteiten.

Bij bouwspeeltuin Maeterlinck kan je natuurlijk hutten bouwen en skelteren, maar ook knutselen, schminken, goud zoeken, suikerspin en timmeren met houtresten. Bij Stichting Kampwerk krijg je informatie over kinderkampen en kan je pannenkoeken versieren en reuze spelen doen.

Bij de Galaxy keet kun je een lekkere snack kopen en het jeugdhonk bezichtigen. Kom ook eens een kijkje nemen op kinderboederij De Kooi. En als je er toch bent neemt dan gelijk een kijkje bij de pasgeboren lammetjes en geitjes.

Ook bij volkstuinvereniging ATV Lombardijen is weer van alles te ontdekken en te doen. Meedoen aan de speurtocht kost 1 euro per kind en aan het einde van de speurtocht wacht je een kleine verrassing.

Deel dit artikel