Lezen is goed voor de ontwikkeling van kinderen. Het vergroot hun woordenschat en verbetert hun taalbegrip. Lezen is een vaardigheid waar het kind de rest van zijn of haar leven baat bij heeft. Helaas heeft niet elk kind in de Rotterdamse wijk Tarwewijk boeken om te lezen. De Kinderzwerfboekstations brengen hier een verandering in!

Een kinderzwerfboekstation is een krat, plank of koffer op een openbare plek (bijvoorbeeld een basisschool). Bij deze stations staan boeken die ieder kind gratis mag meenemen en lezen. Als het boek uit is, mag het kind het boek houden, aan een vriendje doorgeven óf bij hetzelfde of een ander kinderzwerfboekstation terugbrengen! Zo zwerft het boek door heel Nederland!

Op elk boek staat een sticker met een code. Als je de code op de site www.kinderzwerfboek.nl invult, kan je lezen waar het boek al is geweest! In de Rotterdamse wijk Tarwewijk zijn maar liefst zeven nieuwe Kinderzwerfboekstations geopend! Kom jij ook boeken halen?

De locaties zijn:

Centrum Jeugd en Gezin Charlois
Zuidplein 2

Basisschool de Klaver
Katendrechtse Lagedijk 186-1

Wijkteam Tarwewijk
Kantoor Pleinweg
Pleinweg 202

VraagWijzer Charlois Noord
Pleinweg 196-B

VraagWijzer Charlois
Zuiderparkweg 300

Basisschool de Globe
Locatie:
Zwartewaalstraat 38
Locatie:
Den Hertigstraat 32

Stichting Gezond op Zuid
Sandelingplein 16E