Afgelopen dinsdag heeft de FIOD een 50-jarige man in een belwinkel in Rotterdam aangehouden. De man wordt verdacht van fraude met belastingaangiften.

Na controles van de Belastingdienst is de Fiscale Inlichtingen- en Opsporingsdienst (FIOD) een onderzoek gestart. Het vermoeden is dat de verdachte vanaf 2012 tot nu met opzet een groot aantal onjuiste aangiften inkomstenbelasting heeft ingediend voor derden. Tegen betaling verzorgde hij hun belastingaangiften, daarbij zou hij ten onrechte aftrekposten, zoals ziektekosten en giften, hebben opgevoerd. Voor het doen van de aangiften sprak hij met belastingplichtigen af in een belwinkel. Vanaf verschillende IP-adressen heeft hij meer dan 3300 aangiften ingediend. Hierdoor is Nederland ruim 700.000 euro aan belastinginkomsten misgelopen.

Iedereen is verantwoordelijk voor zijn eigen belastingaangifte. Ook als daarvoor een belastingadviseur wordt ingeschakeld. Als de aangifte onjuist is vordert de Belastingdienst het teveel uitbetaalde bedrag terug bij de belastingplichtige. Daarbij kan ook een boete worden opgelegd.

Foto: FIOD

Deel dit artikel