Rotterdammerts opgelet! Rotterdam krijgt vanaf vrijdag zijn eigen Ben & Jerry’s ijs: Gers Bakkie Roffa. Deze limited edition smaak ligt vanaf vrijdag 30 maart in de Rotterdamse winkels. Gers Bakkie Roffa is de allereerste pint van Ben & Jerry’s die speciaal ontworpen is voor een stad.

Is er iets bijzonders aan de hand dan? Jazeker! Wist je dat 1 op de 5 Rotterdammers iets doet om een ander te helpen? Dat zijn bijna 170.000 Rotterdammers in alle smaken die de handen uit de mouwen steken voor elkaar én hun stad. Elkaar helpen is voor een Rotterdammer niets nieuws – we zeggen niet voor niets ‘niet lullen, maar poetsen’ – maar wel iets wat gevierd mag worden. En dat Ben & Jerry’s natuurlijk met ijs!

”We werken namelijk samen met Rotterdammersvoorelkaar, omdat we vinden dat iedereen erbij hoort, welke smaak Rotterdammer je ook bent.” aldus Ben & Jerry’s. Rotterdammers voor elkaar is een online community waar Rotterdammers elkaar kunnen vinden en helpen. Hulp vragen of iemand hulp bieden wanneer jou dat uitkomt. Eenmalig, iedere week en alles daartussen in én dat bij jou in de buurt. Betrouwbaar en gemakkelijk. Want in Rotterdam zijn we er voor elkaar. Klik hier waar je de Rotterdamse Ben & Jerry’s potten kan kopen.

Op de achterkant van de pot Ben & Jerry’s staat een gedicht van stadsdichter Derek Otte:

Ja joh! Een ijssie van Ben & Jerry’s in een
Rotterdams jassie met een groen-wit-groene koe
en de mooiste skyline van de wereld erop. Omdat
we stiekem toch best wel een hele toffe stad
lopen te maken, zo met z’n allen. Alle smaakies
tegelijk, want we groeien niet ondanks, maar
dankzij onze verschillen. Sterker door wij. Geen
geëmmer maar een bakkie ijs. Niet lullen, maar
nassen! Hier tellen we allemaal mee, in ieder
geval van 0 tot 10.

Foto: Ben & Jerry’s