Het Maasstad Ziekenhuis is de eerste zorgorganisatie in Nederland die start met verduurzaming via ‘EnergieSponsoring’. Bij EnergieSponsoring, een concept van Softs (Surface of Things), schenken commerciële bedrijven de opbrengst van zonne-energie aan maatschappelijke organisaties die een belangrijke functie vervullen in de lokale samenleving. In dit geval is gekozen voor het Maasstad Ziekenhuis. Hierdoor kan het ziekenhuis verduurzamen – zuiniger omgaan met het milieu – zonder zelf te hoeven investeren in zonnepanelen of andere energiebesparende maatregelen.

Peter Langenbach, voorzitter raad van bestuur Maasstad Ziekenhuis: “We zijn blij met deze unieke manier van gezamenlijk verduurzamen waarbij iedereen wint. Dankzij Schouten Zekerheid en BNG Bank ontstaat voor ons budget om onze energiekosten drastisch te verlagen. Ik verwacht hiermee de snelheid te kunnen realiseren die het verduurzamingsvraagstuk nodig heeft en ook extra service voor patiënten te kunnen faciliteren, zoals een elektrische shuttle die patiënten van de parkeergarage naar de hoofdingang vervoert.”

Met deze unieke samenwerking geven het Maasstad Ziekenhuis, Schouten Zekerheid en BNG Bank gezamenlijk invulling aan hun doelstellingen op het gebied van maatschappelijke betrokkenheid, verduurzaming en communicatie. Een invulling waarbij het Maasstad Ziekenhuis centraal staat en budget ontvangt om haar energiekosten mee terug te dringen. Hierdoor ontstaat voor het Maasstad Ziekenhuis meer financiële ruimte om te investeren in belangrijke extra’s voor de patiënt en extra’s in het kader van ‘verwenzorg’.

Foto: Maasstad Ziekenhuis