Het rechercheteam dat zich bezig houdt met het onderzoek naar de vermissing en het overlijden van Orlando is onafgebroken bezig om duidelijkheid te krijgen over wat er precies heeft afgespeeld rond zijn overlijden. Meer dan 100 tips zijn na de diverse oproepen binnengekomen.  De tips worden op waarde geschat en verder onderzocht.

Op zoek naar belangrijke getuigen hebben agenten ook in de weekenden extra gesurveilleerd rondom het water waar Orlando is aangetroffen. Om zo in contact te komen met vissers die in de nacht van zijn verdwijning daar mogelijk hebben gevist. Het rechercheonderzoek en de tips maken veel duidelijk over de laatste dag, zondag 18 februari, waarop Orlando nog in leven was.

De politie zou graag in contact komen met de anonieme bellers die concrete tips hebben gegeven. Zij kunnen hele belangrijke getuigen zijn. Iedere informatie die kan helpen om duidelijkheid te krijgen over wat Orlando fataal is geworden, is van het grootste belang. Niet alleen voor het strafrechtelijk onderzoek, maar ook voor de nabestaanden van Orlando.

De boot waar Orlando zondagavond 18 februari enige tijd op was, is in beslag genomen. De boot is al uitgebreid op sporen onderzocht en zou bijvoorbeeld, als het noodzakelijk is voor het onderzoek, gebruikt kunnen worden bij een reconstructie van de laatste dag van Orlando.