De kleurrijke straatparade van het Rotterdam Unlimited Zomercarnaval trekt deze zomer niet over de Coolsingel. Dat heeft alles te maken met de geplande bouwwerkzaamheden die later deze maand van start gaan. Het hoofdpodium op het Hofplein keert wel als vanouds terug.

Eén keer per jaar verandert de Coolsingel in een swingend Caribisch spektakel en schudt de kleurrijke stoet van het Rotterdam Unlimited Zomercarnaval de boulevard op. Wegens de geplande bouwwerkzaamheden moet de Cool het de komende jaren zonder deze feestende massa doen. Gedurende de bouwperiode (tot maart 2021) wordt per jaar bekeken wat de beste alternatieve route is voor de straatparade.

In 2018 start de optocht vanaf de Schiedamsedijk. Vervolgens trekt de feestelijke parade door de Witte de Withstraat, langs het Museumpark naar de Nieuwe Binnenweg om daarna via de Mauritsweg, het Weena, de Kruiskade, de Karel Doormanstraat en Westblaak weer te eindigen op de Schiedamsedijk. De verschillende podia zijn dit jaar te vinden op het Hofplein, het Weena en het Schouwburgplein.