De politie heeft maandag 26 maart een man aangehouden voor betrokkenheid bij een schietpartij in de Herman Bavinckstraat. Op zondagmiddag 21 januari raakte daar een 24-jarige Rotterdammer gewond na een schietpartij, dit is tevens de man die nu is aangehouden.

Agenten hielden de man afgelopen maandag in zijn woning aan. In totaal zitten nu drie verdachten vast voor het schietincident. Op 23 februari arresteerde de politie al twee mannen; Rotterdammers van 28 en 24 jaar oud. De politie onderzoek wie precies welke rol heeft gespeeld.

De politie stelde direct na de schietpartij op 21 januari een onderzoek in en hield dezelfde dag drie Rotterdammers van 24, 26 en 45 jaar oud aan. Zij werden later enkele dagen na het incident vrij gelaten, maar zijn nog wel verdachten. Voor de rechercheurs was het direct duidelijk dat er meerdere personen betrokken waren. Mogelijk ligt een drugsconflict tegen grondslag aan de schietpartij.