Van vrijdag 6 tot maandag 9 april 2018 is de Venkelweg het hele weekend dicht. Dit vanwege het verwijderen van het brugdek van de oude Botlekbrug over de Venkelweg. Ook op de andere oever, bij het Oude Maaspad, vinden werkzaamheden plaats voor de sloop van de laatste restanten van de oude Botlekbrug die zich nog op land bevinden.

De afsluiting van de Venkelweg is van vrijdag 6 april 23.00 uur tot maandag 9 april 06.00 uur. Deze afsluiting geldt voor al het verkeer. In april wordt ook het Oude Maaspad een aantal keren afgesloten in verband met de sloop van het brugdek van de oude Botlekbrug. Het gaat om 4 keer een nachtelijke afsluiting en een weekendafsluiting van vrijdag 4 mei tot maandagochtend 7 mei 2018.

Bij de afsluitingen van de Venkelweg worden automobilisten omgeleid via De Aveling in Hoogvliet. (Brom)fietsers en voetgangers kunnen over de Botlekbrug. Om daar te komen worden zij omgeleid via de Vondelingenweg. Bij afsluitingen van het Oude Maaspad wordt autoverkeer omgeleid via het Baljuwplein in Spijkenisse. (Brom)fietsers en voetgangers kunnen tijdens de nachtelijke afsluitingen ongehinderd over de Botlekbrug en met behulp van verkeersbegeleiders over het Oude Maaspad. In het weekend van 4 tot en met 7 mei zijn de bedrijven aan de Plaatweg ook niet per (brom)fiets bereikbaar.

Foto: Rijkswaterstaat

Deel dit artikel