Kom met familie en vrienden een kijkje nemen op de metroremise ‘s-Gravenweg in Rotterdam. In het kader van 50 jaar metro is iedereen welkom om langs te komen op zaterdag 14 april.

Om de drukte te spreiden, kun je je inschrijven voor het eerste deel, van 11.00 tot 13.00 uur, of het tweede deel, van 13.00 tot 15.00 uur. Let op: schrijf je tijdig in, want het aantal plaatsen is beperkt.

Er is heel wat te zien! Zo is er een rondleiding door de werkplaats. Daar staan metro’s opgesteld, zodat monteurs eraan kunnen werken. En werken gebeurt op, in, naast en zelfs onder de metro. Daarnaast staan diverse bijzondere wagens buiten, waarmee bijvoorbeeld onderhoud plaatsvindt aan de sporen en bovenleidingen. Daarnaast kun je een kijkje nemen in de cabine van een metro en in een loc. Met een loc worden materialen over het metrospoor vervoerd, zonder dat daar stroom voor nodig is.

Dat je je veilig voelt in de metro, is heel belangrijk. Daarom laten medewerkers van onze afdeling Veiligheid zien wat hun werk inhoudt. Zij demonstreren onder andere hoe een aanhouding plaatsvindt en hoe ze fouilleren. En je mag zelf meedoen!

Aanmelden kan via via deze link.

Foto: 50 jaar metro/RET

Deel dit artikel