Van woensdag 11 t/m zaterdag 14 april staat Rotterdam in het teken van het SportFilmFestival. Vier dagen lang kun je genieten van de mooiste sportfilms en documentaires van internationaal niveau, talkshows met bekende gasten uit de film- en sportwereld, muziek en een hapje en drankje. Dit alles op de Kop van Zuid met LantarenVenster als centrale locatie. Een uniek festival, waar je bij moet zijn!

Voor de vierde editie van het festival voor liefhebbers van sport en cultuur is LantarenVenster gekozen als belangrijkste locatie. Naast de extra mogelijkheden die het uitgaansgebied rond het film- en muziektheater op Zuid biedt, denken organisatoren Rotterdam Topsport en sportmarketingbureau SportVibes, met de verhuizing het SportFilmFestival nog aantrekkelijker te kunnen maken voor de bezoekers. Een topaanbod van interessante, bekroonde en soms spraakmakende sportfilms- en documentaires blijft daarbij de basis van het uitgebreide programma.

“Na drie succesvolle edities in Cinerama willen wij graag de volgende stap zetten in de ontwikkeling van dit evenement. Door op verschillende locaties een divers aanbod te bieden creëren wij nog meer een festivalsfeer”, zegt Gerda IJff namens Rotterdam Topsport”. Het moet voor de bezoekers een ideale avond uit worden, met de mooiste en meest indrukwekkende sportfilms- en documentaires, maar ook een dagelijkse talkshow, muziek, eten/drinken en de mogelijkheid om te overnachten in onze mooie stad en er zo een meerdaags uitje van te maken”.

Vorig jaar kochten maar liefst 2500 belangstellenden een kaartje voor een van de bijna dertig films die vertoond werden tijdens het SportFilmFestival Rotterdam. Daarnaast trokken de dagelijkse talkshows met Wilfried de Jong, fototentoonstellingen, de reünie van het kampioenselftal van Feyenoord van 1999 en de aanwezigheid van Rico Verhoeven veel aandacht.

De pre-sale ticketverkoop is vanaf 26 februari gestart en kun je hier verkrijgen.