Tijdens de meivakantie zijn er allerlei activiteiten. FutureLand organiseert creatieve workshops, speurtochten en technische proefjes voor kinderen. Of volg een lezing over het nieuwe Offshore Center op Maasvlakte 2. Een fossielenexpeditie, rondrit of rondvaart door de modernste haven van Europa staan ook op het programma. En bekijk de nieuwe tentoonstelling over de verdieping van de Nieuwe Waterweg, een monsterklus onder water die de Botlek bereikbaar maakt voor grote schepen. Pas op voor natte voeten!

Kom mee met de FutureLand Express naar het Maasvlaktestrand en doe een speurtocht met het hele gezin. Ga mee op expeditie naar het strand en de duinen met speurder Walter Langendoen. Ontdek de dieren in de haven en leer welke bedrijven er in de omgeving zijn. Misschien zie je wel een zeehond of de sporen van een zandhagedis

Kosten voor de expeditie met speurtocht inclusief busvervoer zijn € 5,95 per persoon. De speurtochten in de duinen worden aangeboden op woensdag 2 mei en vrijdag 4 mei tussen 11.00 en 12.30 uur en op woensdag 9 mei van 13.30 uur tot 15.00 uur. Neem je verrekijker mee!

Tijdens de meivakantie worden nieuwe technische proefjes voor kinderen georganiseerd. De leuke en leerzame proefjes doen kinderen samen met een enthousiaste voorlichter. Kinderen schroeven hun technische kennis op en ervaren welke techniek komt kijken bij de inrichting en het gebruik van een moderne haven. Bijvoorbeeld hoe containers onder verschillende omstandigheden toch stabiel gestapeld kunnen worden. Onder begeleiding gaan de kinderen zelf aan de slag. Deelname is geschikt voor kinderen vanaf de bovenbouw van het basisonderwijs.

Van zaterdag 28 april tot en met zondag 6 mei kun je op alle dagen proefjes doen. De proefjes starten telkens om 14.30 uur en op zaterdag en zondag bovendien om 11.30 uur. Let op: maandag 30 april is FutureLand gesloten.

Beeldend kunstenaar en kunstdocent Joanna Smolarz (Kunstatelier Het Kruithuis) geeft tijdens de meivakantie verschillende workshops voor kinderen. Ze beschildert met verschillende technieken – zoals aquarel, acryl, potlood en viltstiften – stenen die zij zelf verzamelt op het Maasvlaktestrand. Ook leert ze kleine zeedieren kleien.

Kosten zijn € 2,00 per workshop. Materiaal en begeleiding zijn inbegrepen. De workshops worden aangeboden op zaterdag 28 april, woensdag 2 mei en zaterdag 5 mei tussen 11.00 en 16.00 uur. Aanschuiven kan op elk gewenst moment. Extra: in de weekenden en woensdag 2 mei is er een gratis kinderrondleiding in FutureLand.

Foto: portofrotterdam

Deel dit artikel