Het centrum van Rotterdam is op Koningsdag (vrijdag 27 april) voor een deel het toneel van de welbekende vrijmarkt.

Voor veel deelnemers hét moment voor een grote opruiming van zolderspullen. U kunt zich niet meer inschrijven voor de vrijmarkt 2018 in het centrum van Rotterdam. Alle beschikbare plaatsen zijn inmiddels uitgegeven.

De brandweer stelt voorwaarden (pdf) aan het gebruik van gasflessen, de te gebruiken apparatuur en de inrichting van de apparatuur. De Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit geeft een aantal aandachtspunten (pdf) hoe veilig om te gaan met eten op de vrijmarkt om voedselbesmetting te voorkomen.

Het aantal locaties voor de vrijmarkt in het centrum is in 2018 fors minder in vergelijking met de voorgaande jaren. Dit heeft onder andere te maken met de herstructurering van de Coolsingel, de afsluiting van de Maastunnel, geplande verbouwingen in het centrum en het vrij houden van belangrijke verkeerswegen in de stad. De vrijmarkt is dit jaar alleen op de Binnenrotte en een gedeelte van de Hoogstraat. In alle overige straten binnen het centrumgebied is het niet toegestaan een vrijmarktplaats in te nemen.

Bron&foto: gemeente Rotterdam

Deel dit artikel