Na twee zeer succesvolle Daklozen Diners jaar gaan Grand Hotel Central, Le Grand en Everyday People weer een nieuw initiatief starten door 50 daklozen te ontvangen tijdens de koningslunch op Koningsdag vrijdag 27 april 2018. ”Wij vinden dat Koningsdag door iedereen moet worden gevierd  en daarom stellen wij ons restaurant beschikbaar om de mensen die weinig hebben samen te laten komen en simpelweg een dag te kunnen laten genieten”, aldus een medewerker van Daklozen diner.

Zo’n moment brengt heel veel positiviteit bij mensen die zelden aandacht krijgen, die het al vrij moeilijk in het leven hebben en die eens een keertje in het centrum van de aandacht komen en waardering als mens krijgen.

Medewerker Daklozen Diner: ”Net als vorige keer willen we niet de mensen alleen een hele fijne dag bezorgen, maar nog enkele stappen verder gaan. De bedoeling van de koningslunch is dat wij willen proberen om deze mensen een andere mind shift aan te bieden; en een motiverende begeleiding, als zij dat willen. Doel hiervan is om uit het patroon van de onderkant van de samenleving te kunnen komen, en die van bedelen en op straat rondzwerven.”