Bewoners uit Rotterdam Noord kunnen vanaf 15 mei 2018 niet meer terecht bij hun vertrouwde Stadswinkel. Hierdoor zijn zij genoodzaakt om elders in de stad een paspoort, rijbewijs of VOG aan te vragen. Dit is echter niet voor iedereen even gemakkelijk. De Rotterdamse VVD is hier dan ook altijd op tegen geweest.

‘Daarbij komt ook nog eens dat de gemeente bewoners nauwelijks geïnformeerd heeft over de aanstaande sluiting,’ stelt VVD- fractievoorzitter Vincent Karremans. ‘Er is wel een briefje op de balie achtergelaten, maar daar blijft het wel zo’n beetje bij. Zo is er op de website nauwelijks iets over te vinden.’
In april lieten de bewoners uit Noord de VVD-fractie weten dat er veel onrust is ontstaan over de aanstaande sluiting. Dit vanwege de karige informatievoorziening. De Rotterdamse VVD neemt deze signalen uiterst serieus. Karremans:

‘Anno 2018 zou je verwachten dat de gemeente je op allerlei manieren op de hoogte houdt van besluiten. Zowel via de post als digitaal zijn er tal van mogelijkheden om dit kenbaar te maken. Nu lijkt het erop dat de gemeente dit niet voldoende heeft gedaan. Daarbij komt dat het ruim 45 minuten duurt om met het openbaar vervoer van Noord naar de Stadswinkel in IJsselmonde te reizen.’
Om de bewoners van Noord – zo snel mogelijk – van meer informatie te voorzien, wil de Rotterdamse VVD, samen met de collega’s van de PvdA, bij het college concrete acties afdwingen.

‘De Rotterdamse VVD wil dat het college de bewoners uit Noord nog deze week inlicht. Nog veel liever zien wij dat de Stadswinkel gewoon openblijft. De gemeente is er immers om service en diensten te verlenen aan Rotterdammers. Met minder stadswinkels wordt dit een stuk lastiger…’
Het is overigens niet de eerste keer dat de VVD pleit voor het behoud van de Stadswinkels. Zo heeft de fractie zich in het verleden hard gemaakt voor het openhouden van de Stadswinkels in Hillegersberg-Schiebroek en Kralingen-Crooswijk.

Foto: gemeente Rotterdam

Deel dit artikel