Het Openbaar Ministerie in Rotterdam is met het containeroverslagbedrijf ECT een transactie overeengekomen vanwege een arbeidsongeval in 2014. ECT betaalt 110.000 euro. ECT had al eerder een regeling met de slachtoffers getroffen. Het ongeluk gebeurde op zondag 16 februari 2014 op de containerterminal Euromax op de Maasvlakte. Tijdens het laden van een binnenschip viel een deel van de lading. De 56-jarige kapitein van het schip kwam daardoor om het leven en een medewerker van ECT raakte gewond.

ECT onderkent dat het mede aansprakelijk is voor de gevolgen van het ongeval en heeft een aantal verbeteringen doorgevoerd met betrekking tot de werkwijze op de terminal. Ook heeft het bedrijf in goed overleg de schade met zowel de nabestaanden van de schipper als met de eigen medewerker afgewikkeld.

Vanwege de getroffen maatregelen en de regelingen voor de slachtoffers heeft het OM besloten ECT een buitengerechtelijke afdoening aan te bieden. Voor de hoogte van het bedrag is gekeken naar de bestuurlijke boetebedragen en het boetebedrag dat in voorkomende gevallen door de rechtbank zou zijn opgelegd.

Foto: ECT