Er liggen plannen om Het Park bij de Euromast in een nieuw jasje te steken. Wim Pijbes – voormalig directeur van de Kunsthal en het Rijksmuseum – wil van het park zelfs het allermooiste van Europa maken. De Rotterdamse VVD vindt het natuurlijk fantastisch dat particulieren zelf initiatief nemen. ‘Ik ben benieuwd of het college al in gesprek is gegaan met deze stichting. Daarnaast wil ik weten of er ook andere particuliere initiatieven hebben gemeld met ideeën voor Het Park,’ aldus VVD-Raadslid Pascal Lansink-Bastemeijer.

De Rotterdamse VVD diende in het verleden al verschillende moties in om bewoners en ondernemers te betrekken bij zowel de inrichting als het beheer van de buitenruimte. Met onder meer deze moties in het achterhoofd, besloot de Rotterdamse VVD  vragen aan het college te stellen. Lansink-Bastemeijer: ‘Zo willen wij weten hoe bewoners, ondernemers, natuur-en milieuorganisaties en organisatoren van evenementen betrokken worden bij de ontwikkeling van dit belangrijke stukje Rotterdam.’

Daarnaast is het volgens de Rotterdamse VVD goed om de investeringen van de afgelopen jaren niet uit het oog te verliezen. ‘Het zou natuurlijk onwenselijk zijn om hele stroken nieuw aangelegd asfalt er opeens weer uit te halen. Daarnaast moet Het Park voor alle Rotterdammers goed toegankelijk zijn, ook zeker voor mindervalide mensen. Wij hebben het college daarom gevraagd wat zij specifiek voor deze groep kunnen betekenen,’ aldus Lansink-Bastemeijer.

Foto: ADV Photography

Deel dit artikel