De RotterTram gaat volgens planning vanaf 28 juni door Rotterdam rijden. De historische tram 1629, wordt momenteel omgebouwd tot rijdend restaurant met een keuken, toilet en 44 plaatsen. In 2,5 uur rijdt de RotterTram straks langs de highlights van de stad, terwijl gasten genieten van een culinair viergangendiner met bijbehorend drankarrangement van meesterkok Ad Janssen (o.a. Kasteel van Rhoon en Bellevue).

Reserveren
Op www.RotterTram.nl  kun je een tafel voor twee of vier personen reserveren. Vanaf 28 juni gaat de RotterTram 5 avonden per week door de stad rijden en is het eindelijk mogelijk om te genieten van een unieke rondrit met culinair viergangendiner en bijbehorend drankarrangement in het omgebouwde historische tramvoertuig.

Verbouwing
De verbouwing van de historische RET-tram is in volle gang aan de oude tramremise aan de Kootsekade. De tram is helemaal gestript waarbij de deuren, ramen en vloer zijn verwijderd.

De oude instructietram heeft weer een voordeur gekregen en de bekabeling is aangelegd. Komende weken komt de nieuwe vloer erin, wordt er geschilderd en wordt het op maat gemaakte meubilair geleverd. Ook komt er een omvormer onder de tram, die de stroom van de bovenleiding omzet naar bruikbare stroom voor de voorzieningen aan boord zoals o.a. de verlichting en keukenapparatuur. De keuken, het toilet en het meubilair worden geplaatst en ook de buitenkant van de tram wordt geschilderd.

Planning
”De komende 8 weken zijn wij nog druk bezig met de verbouwing. Daarna maken wij een aantal testritten en wordt de RotterTram gekeurd. Volgens planning gaat de RotterTram vanaf 28 juni 2018 door de stad rijden en wordt het een vast onderdeel van het Rotterdamse straatbeeld. De datum van de allereerste commerciële rit wordt later bekendgemaakt” aldus de Knegt.

Initiatiefneemster
Suzanne heeft jarenlang als marketing adviseur voor de RET gewerkt en wil haar Rotterdamse trots met zoveel mogelijk mensen delen door een unieke tramrit aan te bieden: “Bedankt voor alle steun, investeringen en leuke reacties! Ontzettend leuk om te ervaren hoeveel mensen ook erg enthousiast zijn over de RotterTram. Ik kijk ernaar uit om mijn droom met hen te delen.”

Crowdfundingcampagne
Bekijk hier de crowdfundingcampagne van de RotterTram: www.crowdaboutnow.nl/RotterTram

Foto: RotterTram